Warmtepompen

In 2050 zouden alle woningen van het gas af moeten zijn. Dat is een mooie uitdaging, en belangrijk om daarin nu al de juiste beslissingen te nemen. Bij Copernico kiezen we niet voor een halve oplossing, maar doen we het in één keer goed. Op die manier gaan we voor kwaliteit en een optimaal systeem, goed voor nu én voor de toekomst.

Wie bij ons voor een warmtepomp kiest, kiest voor een toekomstbestendige oplossing met een warmtepomp met natuurlijke koudemiddelen en een optimaal rendement.

warmtepompen

De keuzes

Vaillant Warmtepomp

Met een warmtepomp kies je een manier om je huis te verwarmen met minder of helemaal geen gas. Een lucht/water warmtepomp is hierin de meest voor de hand liggende oplossing en bij bijna iedereen te integreren. Hierin zijn twee basisvarianten, namelijk een hybride oplossing (dan blijft en cv-ketel bestaan) of een All-Electric oplossing (dan komt alle verwarming uit de warmtepomp en vervalt de cv ketel).

Een hybride (oftewel split) oplossing is de meest goedkope optie, maar heeft een zeer groot nadeel. Hierbij worden synthetische koudemiddelen gebruikt die in 2030 verboden worden om te verkopen en in 2032 verboden om te onderhouden. Dit is vanwege de vervuilende stoffen die hierin als koudemiddel worden gebruikt. Dat vinden wij geen toekomstbestendige investering en daar geloven we dan ook niet in. Als het al duidelijk is dat er een schoon alternatief bestaat dat wél onderhouden mag worden, dan kiezen we dáárvoor!

Schoon koudemiddel

Het natuurlijke koudemiddel R290 is een schoon alternatief die zijn opmars maakt in warmtepompen en beschikbaar is in een All-Electric warmtepomp installatie, maar ook op een All-Electric ready systeem. Een All-Electric ready systeem is eigenlijk hetzelfde als een hybride systeem, maar met als toevoeging de mogelijkheid om toch compleet van het gas af te gaan! Dit is daarmee een goede optie als je onzeker bent of jouw huishouden wel een All-Electric oplossing aankan.

Als u er wel zeker van bent dat uw woning te verwarmen is met een warmtepomp, dan kunt u in één keer kiezen voor de schone All-Electric warmtepomp. Hiermee gaat u helemaal van het gas af en is een cv-ketel niet meer nodig. Wel wordt er een buffervat geplaatst in de woning. Een All-Electric toepassing vraagt behoorlijk wat van uw ruimte in de woning. Wilt u weten of uw woning hiervoor geschikt is? Vraag een offerte bij ons aan en we maken een afspraak.

koudemiddelen grafiek

Vaillant

Bij ons kun je terecht voor een warmtepomp van Vaillant. De warmtepompen van Vaillant staan bekend om hun zeer efficiënte en stille werking met daarbij het gebruik van R290 voor de All-Electric oplossing en hun All-Electric ready oplossing. Vaillant heeft een grote en lange geschiedenis in hoogwaardige cv-ketels en oa de warmtepomp techniek en hun hoofdvestiging zetelt in Duitsland.

De Vaillant AroTHERM plus is een monoblock warmtepomp. Hierbij zit er een condensor in de buitenunit. Hij kan het verwarmingswater tot wel 75 graden verwarmen waardoor hij met je huidige radiotoren kan werken. We weten maar ervaren het ook zo: deze buitenunit is echt superstil! Bij de aansluiting moeten we ons echt verzekeren dat hij aan ís, want we horen doen we hem niet.

Weheat

Weheat is een Nederlands merk warmtepomp met een mooi en efficiënt design. Dit bedrijf komt dit jaar op de markt met een All-Electric oplossing in een liggend design. Ideaal voor platte daken, want het steekt niet hoog uit en de puntbelasting op het dak is een stuk lager! Ook Weheat begint met de productie van warmtepompen direct met het natuurlijke koudemiddel R290, en laat daarmee grote ambitie zien in een groene en schone toekomst. Wat helemaal mooi is, is dat de behuizing compleet recyclebaar is. Wij houden de ontwikkelingen van Weheat nauwlettend in de gaten.

weheat logo

Warmtepomp subsidie

Op alle varianten warmtepompen is een subsidie beschikbaar. Een all-electric warmtepomp met R290 is duurder in aanschaf, en gelukkig is de ISDE subsidie die je hierop krijgt ook hoger dan bij een hybride oplossing.

Kijk voor meer informatie op:

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/warmtepomp

Ben u geïnteresseerd in een warmtepomp? Wij leveren een toekomstgerichte oplossing met natuurlijke koudemiddelen. Vul in onze offerteaanvraag hieronder.

Heeft u vragen? Wilt u meer informatie? Dan kunt u ons contactformulier invullen.

Wilt u meer informatie over onze prijzen? Dan kunt u ons offerte aanvraagformulier invullen.

Copernico Zonne-energie B.V.
Klingelbeekseweg 67
6862 VS Oosterbeek

085 0132020

email info at copernico

IBAN: NL51 BUNQ 2058 8837 05
KvK: 78413672